Alla vill väl uppleva Harmoni?

Det är en speciell känsla att vakna upp fullständigt utvilad i nytvättade lakan medan vårsolens första strålar försynt tittar in genom fönstret. Känslan under varma sensommarkvällar med ett glas vin i handen, harmoniskt trädgårdsfix i lugn och ro eller en stund på altanen med en bra bok. Känslan av att sträcka på sig till ljudet av småfåglarnas kvitter på balkongräcket och doften av kokkaffe och nygräddat bröd från köket. Det är den känslan som har utgjort visionen för Duros designchef Maria Bryngemark vid skapandet av vår allra senaste tapetkollektion Harmoni.

Praktpion vit 351-02 närbild

Harmoni innehåller inte bara sovrumstapeter utan har något för varje rum och smak. Bland de 38 mönstrade och 12 enfärgade tapeterna finns bland annat lite djärvare fondmönster, diskreta ytor och söta blomtapeter som passar helrum. Inspirationen för denna kollektion är bland annat hämtad från timmerstugor i Jämtland, blommande trädgårdar, skandinavisk minimalism och fabrikens egna stenväggar. Och självklart som det brukar så finns det även en Duroklassiker med! Nedan kan du se mönstrens bakgrund och hur de faktiskt kom till. Vill du se fler Harmoniska bilder? Då kan du gå in på Våra Tapeter eller Inspiration.

I en händelserik tid med snabba förändringar erbjuder vi på Duro något som alla eftersträvar – Harmoni!


Lunden


Praktpion

I trädgården på Marias torp växer praktfulla pioner. När sommaren var slut saknade hon dem så mycket att de fick bli en tapet som blommar lika praktfullt året om. Ett försök att få behålla värmen och sommaren lite längre.

Sten

Duro är en tapetfabrik som grundades 1930 men som sitter i en gammal fabrik från 1880-talet och har på så sätt sina charmigt ruffiga ställen. Den här gången är det Durofabrikens råa stenväggar som agerat inspiration för ytmönstret Sten.

Lunden

Lunden är inspirerad av klassiska mönster, med en ambitionen om att skapa en modern tolkning med mer djup. När Maria var på husjakt fastnade hon för en stuga med en fantastisk berså fylld av fjärilar, vilket inspirerade henne till ett klassisk tapetmönster.

Rut

Duro har som mål att värna om svensk tapetdesign om Rut är ett resultat av detta. Att göra diskreta och minimalistiska mönster utan att de blir tråkiga är en konst. Rut är en vilsam tapet som ger liv och rytm åt väggen på olika sätt beroende på vilken färg du väljer.

Timmer

Under renoveringen av en jämtländsk fjällstuga blev en av designerna så förtjust i det laserade timret i hans stuga att han plockade fram ritblocket med ambitionen att kunna fylla allas hem med vacker timmer. Timmer är ett roligt och horisontellt mönster, som passar stora som små.

Brokad

Ett nytt grepp på den annars så klassiska medaljong-tapeten. Den frasiga ytan på medaljongen ger mönstret en själfullhet och mjukhet som vittnar om att den har åldrats med skönhet. Helt enkelt en älskad tapet som har slitits med hälsan.

Visdomsord

Ett gott skratt förlänger livet, och nu med svenska visdomsord! Med Visdomsord tapetserad i hemmet får du också några goda ord på väggen, som kanske inte alltid är vad det först ser ut att vara. Kan du hitta alla tillskruvade visdomsord?

Desirée

Desirée är tveklöst en utav Duros mest tidlösa klassiker. Mönstret framhäver skönheten i Duros traditionella tryckmetod och unikt för just denna artikel är att nu för första gången har den tryckts på lättapetserat QuickUp-material. Det är bara att limma direkt på väggen!


Rut silver 358-01 närbild

 Behöver du Harmoni?

Har du frågor gällande Harmoni och dess mönster är du varmt välkommen att kontakta Duros designchef Maria Bryngemark på 026-656511 eller via maria.bryngemark@durosweden.se.

Har du frågor gällande högupplösta bilder, tapetprover eller annat material kan du kontakta Duros kommunikationsansvarig Malin Duberg på 026-656507 eller via malin.duberg@durosweden.se. Högupplösta bilder finns även att ladda ner under www.durosweden.se/press