Designstudion tipsar

En gång i månaden får du följa med Duros designduo när de visar dig hur du kan inreda ditt hem med en Duro-tapet. Här kan du ta del av deras personliga moodboards, berättelser och bilder. Vi hoppas att du får massor av inspirerad och nya idéer till ditt hem!


designstudion-tipsar-januari-1

Tapeter på bild: 368-01 Harry och 415-07 Linne


Det våras för kreativiteten!

Nu är 2017 här och vi är äntligen på väg mot ljusare tider! Med nytt år kommer som bekant löften om att göra mer, ta vara på tiden, bli en bättre människa! Carpe Diem är inte längre bara skavda ord i trä på en tavellist, det är en livsstil.

För många, mig själv inräknat, har man i början av året huvudet fullt av idéer och kreativiteten flödar. Ja, visionerna är minst sagt många och stora … tills man inser att för att fullända alla dessa briljanta visioner krävs utrymme! Personligen ser mitt skrivbord hemma mest ut som resultatet av ett inbrott och jag känner att min nyfunna drivkraft till att skapa dör ut lite varje gång jag närmar mig platsen. Så medan vår Carpe Diem inställning fortfarande finns där kommer här lite inspiration till arbetsplatsen och tips på hur man skapar en plats där man kan skapa fritt, fortsätta inspireras och finna arbetsro.

Först och främst, håll arbetsplatsen ren och avskalad. Se på din arbetsplats som ditt ”blanc canvas” där ditt skapande ska få ta plats. Omge dig av rena ljusa ytor och satsa på bra belysning. Mitt andra tips är att rensa! En arbetsplats i hemmet belamras ofta av saker som inte hör dit. Försök att hitta en ny plats för dessa saker och kasta det som inte behövs. Strukturera upp och sortera resten. Investera i snygga förvaringsaskar och lådor. Det är ett enkelt sätt att skapa ordning och att fylla lådorna med nya idéer, verktyg eller alster triggar dessutom igång kreativiteten. Se även till att ge plats för en moodboard som du kan fylla med allt som inspirerar just dig.

Jag låter Tapeten Harry i silver från Spira sätta tonen för min arbetsplats. De rena, enkla och raka linjerna känns strukturerade och blir därför en bra grund. Jag arbetar sen med enbart neutraler och svart. Neutralerna bidrar till en harmonisk grund som ger arbetsplatsen ett lugn samtidigt som de svarta accenterna skapar kontraster som skärper sinnet. Resultatet blir skärpt och harmoniskt, en bra utgångspunkt för produktivitet och skapande!

/ Johanna Jansson, designer


Du kan också skapa stilen med:
Slitstarkt och praktiskt med möbler och inredning i kork, furu, silver-metaller och skinn
Ytmönstrade apeter
Detaljer i svart, metall eller trä
Neutrala textilier i grå, beige eller andra neutrala färger
Funktionell inredning i industriell stil