Ernst formger Ester Marias Kammare

Vi kunde följa när Ernst Kirchsteiger förvandlar en övergiven 20-talsgård till en sommardröm. I gårdens sovrum satt en gammal tapet som inspirerade Ernst till att formge sin egen bedårande blomstertapet – Ester Marias Kammare. Namnet Ester Marias Kammare är Ernsts hyllning till kvinnan som bodde hela sitt liv på gården.

- Ljuvlig, finns inget annat ord för att beskriva den här tapeten, säger Ernst om inspirationen till sin första egna tapet. Tanken var att den skulle kännas lite solblekt … på ren svenska så känns den jäkligt bra!

Tapeten Ester Marias Kammare är tryckt med Duros traditionella, färgrika, tryckmetod på QuickUp-material – vilket gör den lätt att tapetsera. Tapeten kan användas som fond eller på samtliga väggar för att skapa ”ett somrigt himmelsblått rum” som Ernst själv uttrycker det i TV-inslaget. Tapeten finns i utvalda butiker över hela landet.

Tv-inslaget med Ernst & Duro

Se hur Ernst skissar och besöker Duros fabrik i Gävle där hans teckningar förvandlas till en nygammal tapet här (öppnas i nytt fönster). Klicka här för mer information om Ester Marias kammare.

Ester Marias Kammare passar bra att tapetseras på rummets alla väggar, men den fungerar även att använda som fond med förslagsvis Qvintus 220-01 eller 220-04 som komplement.

040-03_Lovisa

I tv-inslaget tapetserade Ernst också hallen med 040-03 Lovisa.