Ny kollektion: Natur

378-03-Juni

I kollektionen Natur tolkar Duro naturens olika former. Det skandinaviska landskapet är i fokus och landar i sju stycken avskalade och harmoniska tapetmönster. “Det är något vackert med vårt skandinaviska klimat – årstidernas starka kontraster, råa vintrar som övergår till varma sommardagar” berättar designchef Maria Bryngemark. Kollektionen lanseras i butiker över hela Sverige från vecka 36.

Naturen blir allt viktigare i en hektisk vardag och den ger oss chansen att koppla av, på samma sätt som ett hem ska göra. Närhet till naturen är inspirationskällan till kollektionen, för att ge alla chansen att ta med det hem. Mönstertolkningarna är väldigt varierande och innehåller allt från blomstrande naturalism till grafisk enkelhet. – Maria Bryngemark

Kollektionen innehåller sju mönster med en färgskala i finstämda kulörer som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Natur består av 35 tapeter inkl 9 stycken ytmönstrade. Pris per rulle 495 kr.

Kollektionsfilm Natur, designchef Maria Bryngemark och designer Johanna Jansson.


Missa inte vår Natur-tävling! För att fira lanseringen av Natur drar vi nu igång med en tävling där du kan vinna tapeter ur kollektionen för ett totalvärde av 4000 kr. Tävlingen pågår 11/9 – 25/9. Se mer här.


Sju olika tapeter

378 Juni – naturalistisk och lekfull
Inspirationen till tapeten Juni är hämtad från Duros arkiv av originalskisser, och den här gången från 50-talet. Tidstypiskt för den epoken är att skissmaneret både är naturalistiskt och lekfullt på samma gång. Vi känner igen blommor som Renfana och Blåklocka medan andra är mer av fantasiskapelser. Juni har tre olika färgställningar. En finns som klassiskt lekfull färgglad på vit botten, en är mer modern och marint flörtande på grå botten och den sista är en tidlös beige på vit botten.

378-02-Juni

378-02 Juni, i den mer klassiska färgställningen.

379 Körsbär – föreviga blomsterprakten
Varje vår blir man lika hänförd när värmen kommer och träd och blommor börjar att slå ut. Vi vill med Körsbär föreviga den blomsterprakten. Vi har otaliga skisser av körsbärsblommor, och tapeten är en samlad bild av många olika körsbärsträd! – Inspirationen kommer bland annat från omslaget på en japansk poesibok och från körsbärsträdet jag fick i födelsedagspresent från kollegorna på Duro, berättar designchef Maria Bryngemark. Körsbär finns på vit, beige och grön botten.

379-03-körsbär

379-03 Körsbär, romantiskt blommigt i sovrummet.

380 Blad – naturens egna mönster
Vårt nordiska klimat är med sina skiftningar mellan årstider en oändlig källa för inspiration. Och även om det är lätt att finna det vackra i vår svenska flora så är inspirationen till Blad hämtad från naturens egna mönster. Idén kommer från det vackra mönster som blad har, som man kan upptäcka om man studerar naturen på nära håll. Alla tunna linjer som utgör ett nästan grafiskt nätverk. – Blad är för mig en stiliserad tolkning av ett av naturens alla mönster och finns i fyra harmoniska kulörer alla hämtade från vår nordiska natur, Johanna Jansson, designer.

380-03-blad

3780-03 Blad, nordiskt minimalistiskt och modernt.

381 Inez
– När jag hör namnet Inez så ser jag framför mig stark, egensinnig tjej med skinn på näsan. Vacker och unik, precis så som jag ville att detta mönster skulle bli berättar designer Johanna Jansson. Inspirationen är hämtat från 70-talets kaxiga blommönster och kombineras med idén om ett mer avskalat och skandinaviskt formspråk. Resultatet blev tapeten Inez. Ett stiliserat, storskaligt mönster med stark karaktär. Med dess formspråk och inspirationskälla så passar mönstret såväl det moderna hemmet som det retroflörtande. Mönstret finns i 3 färgställningar som erbjuder allt från subtil romantik till grafiskt kaxigt med skarpa konstraster.

381-02-inez

381-02 Inez, kaxigt blommönster som kombineras med ett mer avskalat och skandinaviskt formspråk.

382 Björk – brer ut sig över väggarna
Björk är en tapet som passar alla typer av hem, ett mönster som fungerar både som en fondvägg eller som helrumstapet. Inspirationen kommer från lugna sommardagar hemma i mammas trädgård. Där jag mellan två äppelträd, liggandes i en hängmatta, kunde studera solens strålar som letade sig igenom trädkronorna, berättar designer Johanna Jansson. Björk fick därför bli ett bladmönster som istället för att klättra uppåt brer ut sig över väggarna, eller varför inte tak, för att skapa den där trygga, harmoniska känslan som ett hem ska få ha. Tapeten finns i en lugnande jordnära färgskala som passar alla hem.

 382-04-bjork

382-04 Björk, ett bladmönster som istället för att klättra uppåt brer ut sig över väggarna.

383 Ellips – retroflörtande
Ellipsformen är evig, elegant och naturlig. Den här mönsterformen återkommer med jämna mellanrum i flera av våra kollektioner ända sedan början av 30-talet. Vi har valt att lyfta upp stilen igen men vår nya Ellips är nutida och färgsatt med dimmiga pasteller, guld och svart. Den finns i fem färgställningar.

383-04-ellips

383-04 Ellips, ett evigt och elegant mönster.

384 Gåsöga – klassiskt komplement
Gåsögas enkla och populära form har rundats till för att skapa ett mjukare helhetsintryck till rummet, och matcha sin vävda mer klassiska förlaga. Gåsöga är ett tidlöst och användbart mönster som passar alla stilar, och fungerar med sin mönstertyp och färgskala som komplement till vårt breda sortiment av tapeter.

Kombinera gärna Gåsöga med traditionella, moderna, blommiga eller grafiska mönster och ge ditt hem en helhet som känns både genomtänkt och hemtrevlig.

384-01-gasoga

384-01 Ellips, skapar ett mjukare helhetsintryck till rummet och passar utmärkt att kombinera med andra tapeter.