Senaste pressmeddelandet:


Höstens tapettrender

 382-04-kapad

382-04 Björk. Ett mönster som fungerar både som en fondvägg eller som helrumstapet, med en jordnära färgskala som passar alla hem. Inspirationen är hämtad från solens strålar som letar sig igenom trädkronorna.

Det är svårt att påstå att hösten bara innehåller en rådande tapettrend när det i verkligheten råder flera parallella stilar samtidigt. Vi vill därför visa er de tre mest populära stilarna som är stora nu i höst, och visa några olika tapeter som fungerar för respektive kategori.

Skandinavisk Natur
Det är ingen nyhet att skandinavisk natur har varit på tapeten under en längre tid, och det fortsätter även nu in på hösten. Vi lever i ett högre tempo idag och då är det nödvändigt att komma hem till ett hem där vi samlar ny energi och njuter av lugnet, precis som ute i naturen. Nedan har vi några tapeter som lyfter fram naturen hemma hos dig.

 • 382 Björk
 • 378 Juni
 • 367 Vinbärsblad
 • 366 Bella

 378-03-Juni

378-03 Juni, kollektion Natur.


Ombonat allmoge
Vi är mer intresserade än någonsin av varsam renovering och att lyfta historien bakom våra hem. Vi låter väggarnas berättelser komma fram som resulterar i färgrika och ombonade hem, samtidigt som vi intresserar oss mer och mer för tapeter som överbryggar århundraden. Stugromantiken har vuxit sig stark igen och blivit en rådande trend. Nedan ser du traditionella favoriter i höst.

 • 041 Oskar
 • 037 Hudiksvalls Teater
 • 006 Dellen
 • 384 Gåsöga

Farstu Oskar

041-01 Oskar, kollektion Historiska tapeter.


Geometrisk minimalism
Något som är oundvikligt att inte lyfta är den moderna minimalistiska stilen, som ändrar sig något från säsong till säsong. Den geometriska minimalistiska trenden är väldigt stark i höst, då den skapar ett hem med alldeles ’lagom’ mycket kontrast för oss skandinaver.

 • 383 Ellips
 • 368 Harry
 • 380 Blad
 • 358 Rut

383-04-webb

383-04 Ellips, kollektion Natur.

–––––––

Frågor om högupplösta bilder eller tapetprover besvaras av Duros kommunikationsansvarig Malin Duberg på 026-656507 eller via malin.duberg@durosweden.se.

Frågor om kollektionen och mönster besvaras av Duros designchef Maria Bryngemark på 026-656511 eller maria.bryngemark@durosweden.se.


Pressmeddelandet som PDF-fil för nedladdning

Pressmeddelande Natur


Bildarkiv med högupplösta bilder

Du är varmt välkommen att använda dig av våra högupplösta bilder, du finner dessa i vårt bildarkiv med noggrant utvalda miljö- och mönsterbilder. Det är bara att klicka dig in på den kollektionen du önskar och ladda ned den (ingen inloggning behövs utan klicka dig bara vidare).

För ytterligare information eller fler bilder vänligen kontakta vår marknadsavdelning
Kommunikationsansvarig Malin Duberg, malin.duberg@durosweden.se eller 026-65 65 07

381-02


Tidigare pressmeddelanden

Tapetnyheter från Duro: Spira
Pressmeddelande Spira

Alla vill väll uppleva Harmoni?
Pressmeddelande_Harmoni

Ester Marias Kammare – tapet formgiven av Ernst Kirchsteiger
Pressmeddelande_EsterMariasKammare

Aveny – “Nya tapeter med karaktär”
Pressmeddelande_Duro_Aveny

Atmosfär QuickUp – “Favoriter från förr & nya klassiker”
Pressmeddelande-Atmosfäˆr-QuickUp

Historiska Tapeter – “1800-talsfragment blir nya tapeter”
Pressmeddelande Historiska Tapeter

Ballad – “En ny tapetkollektion från Duro med mönster inspirerade av Skandinaviens natur”
Pressinformation_Ballad

Gammalsvenska – “Nya färger på tapeter från rokoko till 20-tal”
Pressmeddelande_Gammalsvenska

duro_logo

Skandinavisk tapetdesign

Duro grundades 1930 med målsättningen att tillverka slitstarka och tåliga tapeter av hög kvalitet. Därför fick företaget och tapeterna namnet Duro, som betyder stark och varaktig. Vår målsättning idag är också att i en nära dialog med kunderna utveckla och tillverka miljövänliga tapeter. Detta skall ske i en effektiv verksamhet med höga krav på produktens kvalitet och vår service till kunderna.