Senaste pressmeddelandet:


Duro lanserar kollektionen Natur

 378-03-Juni

 I kollektionen Natur tolkar Duro naturens olika former. Det skandinaviska landskapet är i fokus och landar i sju stycken avskalade och harmoniska tapetmönster. “Det är något vackert med vårt skandinaviska klimat – årstidernas starka kontraster, råa vintrar som övergår till varma sommardagar” berättar designchef Maria Bryngemark. Kollektionen lanseras i butiker över hela Sverige från vecka 36.

Naturen blir allt viktigare i en hektisk vardag och den ger oss chansen att koppla av, på samma sätt som ett hem ska göra. Närhet till naturen är inspirationskällan till kollektionen, för att ge alla chansen att ta med det hem. Mönstertolkningarna är väldigt varierande och innehåller allt från blomstrande naturalism till grafisk enkelhet. – Maria Bryngemark

Kollektionen innehåller sju mönster med en färgskala i finstämda kulörer som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Natur består av 35 tapeter inkl 9 stycken ytmönstrade. Pris per rulle 495 kr.

378 Juni – naturalistisk och lekfull

378-02-Juni

378-02 Juni, i den mer klassiska färgställningen.

Inspirationen till tapeten Juni är hämtad från Duros arkiv av originalskisser, och den här gången från 50-talet. Tidstypiskt för den epoken är att skissmaneret både är naturalistiskt och lekfullt på samma gång. Vi känner igen blommor som Renfana och Blåklocka medan andra är mer av fantasiskapelser. Juni har tre olika färgställningar.

–––––––

Frågor om högupplösta bilder eller tapetprover besvaras av Duros kommunikationsansvarig Malin Duberg på 026-656507 eller via malin.duberg@durosweden.se.

Frågor om kollektionen och mönster besvaras av Duros designchef Maria Bryngemark på 026-656511 eller maria.bryngemark@durosweden.se.


Pressmeddelandet som PDF-fil för nedladdning

Pressmeddelande Natur


Bildarkiv med högupplösta bilder

Du är varmt välkommen att använda dig av våra högupplösta bilder, du finner dessa i vårt bildarkiv med noggrant utvalda miljö- och mönsterbilder. Det är bara att klicka dig in på den kollektionen du önskar och ladda ned den (ingen inloggning behövs utan klicka dig bara vidare).

För ytterligare information eller fler bilder vänligen kontakta vår marknadsavdelning
Kommunikationsansvarig Malin Duberg, malin.duberg@durosweden.se eller 026-65 65 07

381-02


Tidigare pressmeddelanden

Tapetnyheter från Duro: Spira
Pressmeddelande Spira

Alla vill väll uppleva Harmoni?
Pressmeddelande_Harmoni

Ester Marias Kammare – tapet formgiven av Ernst Kirchsteiger
Pressmeddelande_EsterMariasKammare

Aveny – “Nya tapeter med karaktär”
Pressmeddelande_Duro_Aveny

Atmosfär QuickUp – “Favoriter från förr & nya klassiker”
Pressmeddelande-Atmosfäˆr-QuickUp

Historiska Tapeter – “1800-talsfragment blir nya tapeter”
Pressmeddelande Historiska Tapeter

Ballad – “En ny tapetkollektion från Duro med mönster inspirerade av Skandinaviens natur”
Pressinformation_Ballad

Gammalsvenska – “Nya färger på tapeter från rokoko till 20-tal”
Pressmeddelande_Gammalsvenska

duro_logo

Skandinavisk tapetdesign

Duro grundades 1930 med målsättningen att tillverka slitstarka och tåliga tapeter av hög kvalitet. Därför fick företaget och tapeterna namnet Duro, som betyder stark och varaktig. Vår målsättning idag är också att i en nära dialog med kunderna utveckla och tillverka miljövänliga tapeter. Detta skall ske i en effektiv verksamhet med höga krav på produktens kvalitet och vår service till kunderna.