Designstudion tipsar: Stilguiden 2017

Duros designstudio följer ständigt utvecklingen av trender med målsättningen att vår design ska återspegla modern skandinavisk interiör. Stilguiden är framtagen i samband med vår trendanalys inför 2017 och svenska hem idag.
Stil 1: Villan på landet

Arvegods och loppisfynd. ”Villan på landet” sammanfattar den lantliga stilen. En stil rotad i tradition med drömmen om en enklare livsstil.

Villan på landet sammanfattar livsstilstrenden ”slow living” som blivit allt större de senaste åren. Trenden är en mot- reaktion på de snabba förändringarna och den ständiga uppkopplingen som är vår vardag. Vi har tröttnat på stressen, opersonliga föremål utan själ och ett allt för stort fokus på yta. Extra tydligt blir det när innerstadsborna lämnar sina våningar i Stockholm för att flytta ut på landet med drömmen om en enklare livsstil. ”Slow living” handlar om att hitta tillbaka till det som har betydelse. Ett inre lugn, välmående och tid med nära och kära. Vi odlar eget, lagar mat, restaurerar och umgås med vänner.

Det nya sättet att leva påverkar hur vi inreder våra hem. Vi värderar saker av personligt värde och finner stor glädje i den ärvda skänken eller fynden från sommarens gårds- loppisar. Köper vi nytt ser vi till att välja närproducerade hantverks- och kvalitetsprodukter, något som i sin tur har öppnat upp för en ny generation av småskaliga producenter.

När det kommer till huset lägger vi svikt på att ta tillbaka och bevara det som en gång varit. Restaurering enligt konstens alla regler har genomförts och allt från blandare och beslag till finsnickerier och tapeter har valts ut med stor omsorg.

Sammanfattningsvis är stilen traditionellt lantlig och rustik med en känsla för hantverk. Inredningen kantas av loppis- fynd och arvegods och det finns gott om plats för umgänge. Färgskalan är jordnära och mönster på tapet och textil är traditionella. Vi ser framförallt romantiska blomslingor och schablontryck. Vid materialval syns mycket linne, keramik, porslin och målat trä tillsammans med råa naturmaterial.

Se resten av de olika stilarna i Duros Stilguide här

Villan pa landet