Äntligen Gammalsvenska Quickup!
Slider

Duro • vår design

Kollektioner

Duro eftersträvar ett brett utbud av tapeter i olika färger, stilar och mönster. I sortimentet finns både QuickUP-tapeter som limmas direkt på väggen och klassiska papperstapeter. Modern enkelhet och tradition.

Tradition och enkelhet präglar även utbudet av kollektioner. Allt från Duro Gammalsvenska tapeter och traditionella papperstapeter till högsta mode i nya QuickUP-material.

Duro kollektioner skall spegla skandinavisk interiördesign. Därför har många av Sveriges mest kända formgivare under åren bidragit till Duro-tapetens utseende. På 1930-, 40- och 50-talet satsade företaget på konstnärstapeter av t ex Viola Gråsten och Sigvard Bernadotte. På 1960- och 70-talen var det kända namn som 10-gruppen och Inez Svensson som stod för den goda och nya formen. Under 1980- och 90-talen samarbetade Duro bland annat med Chiqui Mattson. Idag har Duro även en egen designstudio. Men företaget fortsätter att samarbeta med tapetformgivare som Betty Svensson, Heli Parkkila och Ulla Gustavsson.

Formgivarna har i mycket hög grad fyllt Duros varumärke med ett innehåll.

 

Gammalsvenska kollektionen – ett stycke tapethistoria

I Duros Gammalsvenska kollektion finner du tapeter och bårder från 1700-talet och fram till 1920-talet. Från rokoko och gustavianskt till nyrenässans och jugend. Alla mönster i Gammalsvenska kollektionen är autentiska kopior av gamla mönster. Kollektionen har skapats i samarbete med expertis och Riksantikvarieämbetet.

Genom den traditionella tryckmetoden (limtryck) och rikligt med färg har Duro eftersträvat att återskapa en gammal mönsterskatt med samma hantverkskänsla som originalet.

 

Företaget

Duro är Sveriges äldsta tapetfabrik. Företaget grundades 1930. Målsättningen vid starten var att tillverka slitstarka och tåliga tapeter av hög kvalitet. Därför fick också företaget och tapeterna namnet Duro. Duro betyder stark och varaktig.

Senare har företaget utvecklat andra visioner. Det gäller inte minst en mycket konsekvent miljöhänsyn och ett bejakande av skandinavisk design. Duros designarbete har under många år bedrivits i nära kontakt med flera av Sveriges mest etablerade inredningsdesigners. Allt detta har bidragit till företagets framgångar även på marknader utomlands. Och gett varumärket en innebörd!

 

 

Tillbaka till startsida

En ny produkt lades till i varukorgen