Retro tapet

Retro tapet

Duros produkter finns i över 700 välsorterade butiker i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare


Hitta rätt retro tapet för ditt hem

Välkommen till Duro och vår värld av tapeter! Duro har gjort tapeter sedan 1930 och är Sveriges äldsta tapetfabrik. Vi har gjort retrotapeter innan de var retro och tagit tillvara våra traditioner och erfarenheter för att skapa kollektioner som tilltalar dagens retrofantaster och de som vill rusta sina hus tidsenligt. Vi har alltid samarbetat med etablerade formgivare som har fått gett sitt signum till våra tapeter. Idag har vi en egen designstudio men vi fortsätter att samarbeta med kända formgivare för att skapa en bredd på våra kollektioner. Våra tidigare formgivare är bland andra Viola Gråsten, Sigvard Bernadotte, 10-gruppen och Inez Svensson.

Hur retro vill du att din tapet ska vara? Tapeten Nätverk har t.ex. tydliga drag från 50- och 60-talet samtidigt som den känns modern och fräsch. Eller du kanske vill ha den mer vågade Arkad, som är en QuickUp-tapet med ett lite djärvare mönster? Vi har tapeter för alla smaker och hem, i en mängd olika färger och mönster. Det som är vårt signum, utöver den höga kvaliteten, är att våra tapeter tillverkas i skandinavisk design med allt från historiska tapeter som har blivit återskapade från 1700-talet till de mer moderna QuickUp-tapeterna. Detta gör att oavsett om du söker en retro tapet eller en tapet från sekelskiftet kan du hitta de hos oss. Vi är mycket stolta över att våra tapeter idag finns i allt från sommartorp till kungliga hem, ett bevis på att här finns något för alla.

En retro tapet som är hållbar

Vi vill att du som söker en retro tapet ska vara trygg att den håller sig fin under många år framöver. Alla våra tapeter är tillverkade med hänsyn till miljön och tål att rengöras med såpa och vatten. De är även tillverkade med en färg som har en hög ljusbeständighet och således håller kulören i många år. All produktion och utveckling, även färg och ytlack, sker i vår egen fabrik i Gävle. På så sätt vet vi att den tillverkas med den kvalitet som är vårt honnörsord och att inga skadliga gifter eller ämnen används i tillverkningen.

Välkommen in i vår fantastiska värld av retro tapeter!

En ny produkt lades till i varukorgen