3 tapetstilar för 2021

”Underbara blandning”

Här är man inte rädd att blanda stilar. Möblerna är en blandning av arvegods, loppis och favoriter från de stora möbelvaruhusen. Ovanför ett rustikt matbord med svarvade ben hänger man gärna en modern lampa, bara den sprider ljus och hemtrevnad. Stolarna kan vara udda. Man väljer noga och man väljer personligt. Man vill gärna visa vem man är med sina tapeter. Materialvalen är naturliga. Här finns trä. Textilier är av grovt linne, som får vara skrynkligt, och av bomull. För hemkänsla och värme adderar man rotting och korg. Växterna, små sticklingar och stora krukväxter, är många. Färgskalan är mörk och mustig, blå och gröna toner är populära och de varma röda och gula tonerna är på ingång.

Loppisfyndade möbler i äldre stil behöver en kraftfull fond för att inte kännas alltför gammaldags. En tapet som ”Astrid” 692-04 svart/guld uppdaterar känslan och tar plats i rummet. Samtidigt får man en varm och trivsam känsla. Stora blad och slingor i grönt som i ”Lydias gård” 696-03 har också den där ombonade känslan. Favoriten blå ”Britas hus” 694-02 finns också i det här hemmet.

 

”Grön & Skön”

Här är ännu mer focus på miljö och naturinspiration. Möblerna är av ljust trä, gärna i kombination med flätat läder. Man letar skandinaviska möbelklassiker och gör ett och annat vintagefynd eller fyndar sin budgetvariant på Ikea. Även här tycker man om linne, naturfärgat. Vi finner fårskinn och filtar. Tavelväggen är viktig och noggrant komponerad. Accenterna hittar man i en och annan personligt vald kudde, annars är färgskalan mild i grått och grönt. Man satsar på lugn och ro.

Tapeterna har en tydlig Skandinavisk ton. Gråblå ”Juni ”378-03 har lugna toner. Likaså ”Blad” 380-03.

 

”Art deco – twist”

Den glammiga och lite raka stilen med ursprung i 20-talet är fortsatt aktuell. Glamouren är nedtonad, men linjerna finns kvar. Ursprunget till trots är det här en ung stil. Man vill ha det bekvämt. Man tänker på hotellstil och sköna lounger. Stilen kan både var toppmodernt avskalad och ombonad, beroende på vem som väljer. I hemmet finns sammet och raka soffor och sittmöbler. Man hämtar gärna in accessoarer av mässing, tex bordsben, lampfötter och en och annan personlig pryl. En annorlunda ljuslykta?

Trycket på väggen är stort och elegant, kanske svartvitt. Sänggaveln är klädd. Kuddar är av sammet och velour med fantasifulla tryck. En och annan tiger smyger sig in i detaljerna. Mattorna är tjocka och kanske till och med heltäckande. Färgerna kan vara allt från måttfullt beige till blågrönt och röda toner. Svart finns med och även svartvit stil ryms inom den här kategorien.

Tapeten ”Elsa” 364-03, solfjädermedaljong i vitt och grått eller vit gör sig fint bakom den stilrena förvaringsmöbeln eller sammetssoffan. Mörkgrå eller svart ”Lunden” 356-03 ger en elegant känsla till det ombonade sovrummet. Enfärgad ”Qvintus” till den sparsmakade.

 

Duros produkter finns i välsorterade butiker i hela Sverige.

Hitta en återförsäljare

 

En ny produkt lades till i varukorgen