Teknisk kvalitet

Produkten

För att kvalitetssäkra Durotapeten tillverkas färg, ytlack och förklistring av Duro. Dessutom används extremt mycket färg. Duros traditionella tryckmetod (limtryck) ger färgavlägg och en känsla av handtryck. Valet av pigment gör att tapeterna normalt inte påverkas av ljus.

Genom ytskiktet är tapeterna oömma och lätta att skära. Det gör också tapeterna tvättbara med tvål och vatten. Det ska vara enkelt att tapetsera. Och resultatet skall vara bestående!

 

Utveckling

I Duros välutrustade laboratorium arbetar man kontinuerligt med utveckling av material och processer. Hör förfinas färgrecept och här kontrolleras papper, QuickUp-material (non-vowen) och råvaror. I laboratoriet kontrolleras att råvaror och färdiga tapeter inte innehåller gifter och andra skadliga ämnen. Allt i en ambition att utveckla tapeter som motsvarar högt ställda förväntningar. Det gäller såväl ljusäkthet som färgkänsla och miljöansvar.

Duros laboratorium är dessutom en viktig länk för säkerställande av felfria leveranser. Det ska vara säkert att smidigt att handla med Duro.

 

Kvalitet i varje tum

Duro är Kunglig Hovleverantör. Det ger såväl tapeterna som företaget ett uppskattat erkännande. Att kungafamiljen och hovet dessutom är restriktiva med utmärkelsen gör den än mer uppskattat. Idag delar Duro detta erkännande med ca 120 andra företag i Sverige.

Unikt för Duro ör att företaget utsetts till Kunglig Hovleverantör av såväl Gustaf V som Gustaf VI Adolf och Carl XVI Gustav. Måhända speglar utmärkelserna Duros högt ställda kvalitetsmål.

 

Tillbaka till startsidan

En ny produkt lades till i varukorgen