Filmer

Tillsammans med Byggbögarna har vi tagit fram tolv korta instruktionsfilmer som hjälper dig att få vackrare väggar. Byggbögarna är en oblyg renoveringsduo känd från SVT:s "Det sitter i väggarna" och författare av boken "DET KAN INTE MER ÄN RASA - Konsten att äga ett lantställe".

Det är vi som är Byggbögarna

Här presenterar Micke och Daniel sig själva samt prästgården i Lingbo som de tapetserar i serien. 

Förutsättningarna i rummet

Alla rum är olika och måste få vara det. Men underlaget måste vara lika för att resultatet ska bli riktigt bra. Här går Micke och Daniel igenom rummet de har valt att tapetsera. 

Välj rätt verktyg

Vilka verktyg behöver man för att få ett riktigt bra resultat när man tapetserar? Den här filmen hjälper dig att välja rätt. 

Vilken coverprodukt ska jag välja?

Ojämna väggar eller strukturtapet på väggen? Då är en renoveringstapet ett självklart val. Vi på Duro har tre olika coverprodukter, skräddarsydda för olika problem. 

Så här sätter du upp cover

Vävtapet på väggen? Ojämnheter och hål? Har du inte tid eller lust att bredspackla? Då är en coverprodukt från oss den bästa lösningen. Den här filmen visar hur man sätter upp en renoveringstapet vilken kommer att ge ett perfekt underlag att tapetsera eller måla på. 

Så här sätter du upp cover i hörn

Det här med hörn. Hur får man till ett ytter eller innerhörn riktigt snygg? Här kommer Daniel och Micke att visa hur du får till ett riktigt proffsigt hörn som pryder sin vägg med hjälp av Easy Cover / renoveringstapet från Duro.

Ska jag måla eller tapetsera?

Ibland är det inte ett helt enkelt val. Här resonerar Micke och Daniel från Byggbögarna om fördelar och nackdelar med de olika förfaringssätten. 

Olika typer av tapeter

Vad är det för skillnad på en papperstapet och en QuickUp? Vad betyder alla konstiga symboler och hur ska jag tolka dem? Den här filmen hjälper dig att hitta rätt i tapetdjungeln. 

Tapetsera med QuickUp

QuickUp är det absolut smidigaste sättet att tapetsera. Här får du en steg för steg guide av Micke och Daniel från Byggbögarna som hjälper dig till vackrare väggar.

Tapetsera hörn

Hörn kan vara lite kämpigt när man tapetserar. I den här filmen visar Micke och Daniel hur man på enklast möjliga sätt tar sig in och ur ett hörn. Självklart är det även det snyggaste.

Så skär du runt kontakter och lister

Snygga avslut – snygga väggar. Här visar Micke och Daniel hur det går till. 

Mönsterpassning

Mönsterpassning behöver inte vara svårt. Här går Micke och Daniel igenom det steg för steg och hjälper dig att tolka symbolerna på tapetrullen och vad de innebär.