Harmoniska och lyckliga hem

Hos oss hittar du unika tapeter för att skapa ett harmoniskt och lyckligt hem. Alla våra tapeter har svensk klassisk tidlös design. De överlever snabba modetrender och är lika vackra idag som i morgon. Duro tapeter håller högsta kvalitet och tar ansvar för dig och vår miljö. De är tillverkade i Gävle och passar lika bra i slott som koja. Med våra tapeter får du ett hem att älska i generationer. 

Duro_ikon_medalj_klassisk_hallbar_design_guld

Ända sedan starten har svenska hushåll skickat in tapeter och tapetfragment till oss. Vi har även köpt in många kända designmönster. Med åren har det blivit en av Sveriges största tapetsamlingar. Här finns mönster från Dahlströmska gården med anor från 1700-talet men även från 10 gruppen och 1970-talet. Mönsterarkivet är vår aldrig sinande inspirationskälla. Här hittar vi grunden till vår klassiskt hållbara design. Det ger dig unika tapeter som är lika vackra idag som i morgon.

Duro_ikon_medalj_hogsta_tapetkvalitet_guld

Våra tapeter är limtryckta i ett traditionellt tapettryckeri.  Vi använder bara äkta tapetpapper och färgen tillverkar vi själva med naturliga färgpigment av högsta kvalitet. Trycktekniken och färgerna ger en exklusiv känsla. Alla tapeter får ett naturligt matt ytskikt som både skyddar och lyfter fram färger. Ytskiktet gör tapeterna lätta att skära, tapetsera och hålla rena. Du får tapeter med fantastiska färger, mycket god ljusäkthet och hög tvättbarhet. 

Duro_ikon_medalj_miljovanlig_tapet_och_produktion_guld

Miljön står i fokus i vår tapetproduktion. Vårt tapetpapper är PVC och klorfritt. Vår färg och ytbehandling är giftfri, vattenburen och fri från lösningsmedel. Överskottsfärgen tar vi hand om på ett miljövänligt sätt och vi har ett helt eget reningsverk vid Gavleån. Vi använder energi från vattenkraft och pappersavfall omvandlar vi till värme. Du erbjuds ett hållbart val som värnar om dig och vår värld. 

Duro_ikon_medalj_svensktillverkad_guld

I snart 100 år har vi hållit i en anrik tegelbyggnad vackert belägen vid Gavleån. Vi är ett svenskt företag och tar ansvar för våra produkter, anställda, arbetsförhållanden, tillverkning, miljö och ekonomi. Vi är glada att våra tapeter är gjorda i Sverige. Många ser även närproducerat som ett sätt att minska globala transporter. Gävle är en anrik stad som fick stadsprivilegier redan 1446. Sedan dess har denna vackra stad sett många världsföretag växa fram.

Kunglig_hovleverantor_farg_svart

Vi är stolta över att vara Kunglig hovleverantör. Det är en hedersutnämning som tilldelats oss som en bekräftelse på att våra tapeter uppskattas av den kungliga familjen. Vi har fått utmärkelsen hela tre gånger och av tre konungar - Gustaf V, Gustav VI Adolf och Carl XVI Gustaf. 

Våra tapeter och kollektioner är indelade i fyra grupper

Duro_ikon_kollektion_TK

Våra Tidlösa Klassiker är unika av flera skäl. Designen är noggrant återskapad med tapetfragment från olika tidsåldrar och stilar. Många av dessa tapeter har en intressant historia att berätta. Varsamt ger vi dessa designklenoder nytt liv. Designen är klassisk tidlös och håller längre än snabbt övergående trender.


KOLLEKTIONER
Historiska tapeter
Gammalsvenska 2011
Gammalsvenska QU
Duro 1900
Gammalsvenska klassiker 1850-1950

Duro_ikon_kollektion_MK_guld

Våra Moderna Klassiker möter de senaste globala designtrenderna. Vi tar avstamp i vårt rika designarkiv. Här hittar vi oftast grunden när vi utvecklar nya mönster och färger. Alltid med klassik hållbar design som ledstjärna. Vi försöker undvika tillfälliga och kortlivade trenderna utan fokuserar på modern design som håller över tid. 


KOLLEKTIONER
Hav & Land
Blommor & Blad
Enfärgad & Randig
Rand & Kulör
Spira
Natur
Harmoni

Duro_ikon_kollektion_LTD_guld

Våra Klassiker i begränsad upplaga är specialutgåvor. Dessa tapeter finns bara i en limiterad upplaga och säljs dessutom bara under en viss tid. De har blivit väldigt eftertraktade. 2021 gav vi ut tapeten Hudiksvallsteatern och
2022 Astrid. Förlagorna till dem hittade vi i vårt stora designarkiv. Färgställningar är moderniserade.


UTGÅVOR
2022 Astrid, Cotton
2021 Hudiksvalls Teater, Lillstjärna

Duro_ikon_kollektion_FK_guld

Funktionella Klassiker är tapeter framtagna för varuhus men även för stora kunder som byggföretag. Tapeterna har funktionell klassisk design. Sortimentet ligger fast på 50 tapeter och uppdateras löpande. De säljs i kartong om 16 rullar och måste lagerhållas. Det är ett optimalt färdigpaketerat erbjudande där kunden får sina tapeter direkt i butiken.


SORTIMENT
50 tapeter uppdateras löpande

Nästan alla våra tapeter är av typen QuickUp. Det betyder att tapeten är formstark och stabil. Du stryker tapetlim direkt på väggen. Tapeten hänger du sedan lätt upp på den bestrukna väggen. Det går fort och smidigt. Några av våra kunder, oftast kulturintresserade som kanske renoverar en gammal gård, efterfrågar traditionella papperstapeter, ClassicPaper. Dessa tapeter limbestrykes innan de sätts på väggen. Vår Historiska kollektion är tryckt på traditionellt tapetpapper. 

EasyCover

EasyCover är våra renoveringstapeter som underlättar och effektiviserar underhållsarbeten. De ger dig ett perfekt underlag för målning och tapetsering. Du slipper spackling och slipning med allt vad det innebär. Vi tog fram vår första EasyCover i början 2000-talet. 

DURO_27jan-10705

Svenska Tapetmästare

I snart 100 år har vi designat, tillverkat och sålt våra unika tapeter från Gävle. Vår affärsidé bygger på omtanke om våra kunder, vår miljö och vårt kulturarv. Vår design är klassisk tidlös med rötterna i det svenska kulturarvet. Vårt stora mönsterarkiv är en aldrig sinande inspirationskälla. Våra tapeter bidrar till harmoniska och lyckliga hem. Vår tillverkning sker med traditionella tryckmetoder. Limtryck kräver stort hantverkskunnande och ger oöverträffad tapetkvalitet. Vi har många miljöcertifieringar och fler är på gång. I vårt laboratorium arbetar vi löpande med utveckling och kvalitetssäkring. Här förfinas färgrecept och kontrolleras papper, råvaror, slitstyrka, ljustålighet. Duro betyder varaktig och stark och på latin. Det är motsatsen till kortlivad och slit-och-släng. Den svenska kungafamiljen har gjort oss som sin hovleverantör. Med våra säljare, hemsida och vårt globala partnernätverk med fantastiska återförsäljare, inredare och distributörer når våra tapeter ut till dig och hela världen.

Duro, Svenska Tapetmästare