Harmoniska och lyckliga hem

Hos oss hittar du unika tapeter för att skapa ett harmoniskt och lyckligt hem. Alla våra tapeter har svensk klassisk tidlös design. De överlever snabba modetrender och är lika vackra idag som i morgon. Duro tapeter håller högsta kvalitet och tar ansvar för dig och vår miljö. De är tillverkade i Gävle och passar lika bra i slott som koja. Med våra tapeter får du ett hem att älska i generationer. 

Duro_ikon_medalj_klassisk_hallbar_design_guld

Sedan vår start har svenska hushåll skickat in tapeter och tapetfragment till oss, och vi har även förvärvat många kända designmönster. Genom åren har vår samling vuxit till att bli en av Sveriges största inom tapeter. Här finns mönster från tidigt 1700-tal fram till 1980-talet. Vårt mönsterarkiv är en oändlig källa till inspiration, och det är här vi hittar grunden till vår tidlöst hållbara design. Detta resulterar i unika tapeter som är lika vackra idag som imorgon.

Duro_ikon_medalj_hogsta_tapetkvalitet_guld_2024_1

Våra tapeter tillverkas med traditionell limtrycksteknik. Vi använder endast papper av hög kvalitet, och vi tillverkar vår egen färg med naturliga pigment av högsta kvalitet. Kombinationen av tekniken och färgen ger en exklusiv känsla. Varje tapet får en naturligt matt yta som både skyddar och framhäver färgerna. Detta ytskikt gör tapeterna lättare att skära, tapetsera och hålla rena. Resultatet är tapeter med fantastiska färger, mycket god ljusäkthet och hög tvättbarhet.

Duro_ikon_medalj_miljovanlig_tapet_och_produktion_guld_2024

Miljön är vår främsta prioritet när vi tillverkar våra tapeter. Vi använder PVC- och klorfritt tapetpapper samt färg och ytbehandling som är giftfri, vattenburen och fri från lösningsmedel. Överskottsfärgen hanteras miljövänligt och vi har ett eget reningsverk. Vår energiförsörjning är hållbar med vattenkraft, och vi omvandlar pappersavfall till värme. Genom att välja våra tapeter väljer du hållbarhet för både dig och vår planet.    

Duro_ikon_medalj_svensktillverkad_guld

Under snart ett sekel har vi hållit till i en anrik tegelbyggnad vid Gavleån. Som ett svenskt företag tar vi ansvar för våra produkter, våra medarbetare och vår miljö. Vi är stolta över att tillverka våra tapeter här i Sverige och ser närheten till produktionen som ett sätt att minska vårt globala fotavtryck.

Kunglig_hovleverantor_farg_svart

Vi är stolta över att vara Kunglig hovleverantör. Det är en hedersutnämning som tilldelats oss som en bekräftelse på att våra tapeter uppskattas av den kungliga familjen. Vi har fått utmärkelsen hela tre gånger och av tre konungar - Gustaf V, Gustav VI Adolf och Carl XVI Gustaf. 

Våra tapeter och kollektioner är indelade i fyra grupper

Duro_ikon_kollektion_TK

Våra Tidlösa Klassiker är unika av flera skäl. Designen är noggrant återskapad av tapetfragment från olika historiska epoker och stilar, var och en med en intressant historia att berätta. Med varsam hand ger vi dessa tapetfragment nytt liv, bevarande deras klassiska och tidlösa design som består över tid.


KOLLEKTIONER
Gammalsvenska klassiker 1850-1950
Historiska tapeter
Gammalsvenska 2011
Gammalsvenska Q
Duro 1900


Duro_ikon_kollektion_MK_guld

Våra Moderna Klassiker förenar tradition med modern design. Vi hämtar inspiration från vårt omfattande designarkiv, där vi ofta finner grunden när vi skapar nya mönster och färger. Genom att hålla fast vid en klassisk och hållbar design, försöker vi undvika tillfälliga och kortlivade trender.


KOLLEKTIONER
Akvarell
Småmönstrat
Flora
Hav & Land
Blommor & Blad
Enfärgad & Randig
Spira
Natur

Duro_ikon_kollektion_LTD_guld

Våra Limited Edition är specialutgåvor som produceras i begränsad upplaga och är tillgängliga under en specifik tidsperiod. Det kan vara befintliga mönster i nya färgställningar, eller helt nya mönster som formgivits i samarbete med andra designers eller arkitekter.


UTGÅVOR
2023 Sigurd Lewerentz
2022 Astrid, Cotton
2021 Hudiksvalls Teater, Lillstjärna

Duro_ikon_kollektion_FK_guld

Våra Funktionella Klassiker är framtagna för varuhus men även för stora kunder som byggföretag. Tapeterna har en funktionell och klassisk design, och sortimentet består av 50 olika mönster som uppdateras löpande. De säljs i kartong om 16 rullar och behöver lagerhållas. Det är ett optimalt färdigpacketerat erbjudande där kunden får sina tapeter direkt i butiken.


SORTIMENT
50 tapeter som uppdateras löpande

Majoriteten av våra tapeter är av typen QuickUp, vilket innebär att de är både formstarka och stabila. Genom att applicera tapetlim direkt på väggen och sedan hänga upp tapeten, går uppsättningen snabbt och smidigt. Vissa kunder, särskilt de med intresse för byggnadsvård, föredrar våra traditionella papperstapeter, kända som Classic Paper. Dessa tapeter kräver att lim appliceras på baksidan innan de sätts upp på väggen.

EasyCover

EasyCover är vår serie av renoveringstapeter som gör underhållsarbeten både enklare och mer effektiva. Dessa tapeter ger dig en slät yta före både målning och tapetsering, vilket gör att du varken behöver spackla eller slipa underlaget. Vår första EasyCover lanserades i början av 2000-talet, och är en av våra bästsäljande produkter.

DURO_27jan-10705

Svenska Tapetmästare

I nästan ett sekel har vi designat och tillverkat våra unika tapeter i Gävle. Vår grundtanke bygger på omsorg om våra kunder, vår miljö och vårt kulturarv. Vår design är tidlöst klassisk och rotad i det svenska kulturarvet, och vårt omfattande mönsterarkiv är en oändlig källa till inspiration. Tapeterna tillverkar vi med traditionell limtrycksteknik, som kräver stort hantverkskunnande och ger överträffad kvalitet.

Vi är stolta över våra miljöcertifieringar och fortsätter att sträva efter fler. I vårt laboratorium arbetar vi kontinuerligt med utveckling och kvalitetssäkring, där färgrecept förfinas och papper samt råvaror noggrant kontrolleras för slitstyrka och ljusbeständighet.

Namnet Duro, som betyder uthållig och stark på latin, symboliserar vår strävan efter långvarighet och kvalitet. Att bli utvald som hovleverantör till den svenska kungafamiljen är en hedersutnämning och en bekräftelse på vår höga standard.

Duro, svenska tapetmästare