PÅ TAPETEN SEDAN 1930

Duro är ett begrepp. Våra tapeter har gjort hem vackrare i snart 100 år. Vår affärsidé bygger på en omtanke om kunden, vår miljö, svensk design och vårt kulturarv. 

Året efter starten 1930 deltar grundaren av Duro ­– Lennart Norström, i Bygge och Bos utställning utanför Linköping och där ser Lennart Norström behovet av tapeter som är tvättbara och håller för slitage. Det är skälet till att företaget fick namnet Duro, som på latin betyder stark och varaktig. ​Det är ett löfte som vi en idag håller.

Våra tapeter i non-woven och papper är tryckta med en traditionell tryckmetod, där vi använder upp till 10 gånger så mycket färg jämfört med andra tryckmetoder. Durotapeten ska ge dig en känsla av handtryck och kvalitet, samtidigt som vi trycker allt från små detaljer till stora tryckytor. Vi åstadkommer detta med kombinationen av teknik, skickligt hantverk hos våra tryckare och modernt datorstöd. ​

I början på 2000-talet utvecklade Duro en banbrytande produkt, renoveringstapeten. Produkten EasyCover gjorde succé och några år senare lanserade Duro en kompletterande produkt, EasyCover Select. Renoveringstapeten ger släta underlag och ersätter bredspacklingen helt.

Vårt kulturarv

Ända sedan starten har de svenska hushållen skickat in tapeter och tapetfragment till Duro. Med åren har det blivit en omfattande samling som idag utgör en av Sveriges största tapetsamlingar. Duros arkiv är även en värdefull inspirationskälla som vårdas med omsorg.

Miljö

Vi har sedan 1960-talet ett etablerat miljöarbete och tillverkar tapeter som inte skadar miljön. Alla färger och lacker är giftfria, vattenburna och fria från lösningsmedel och PVC. Överskottsfärgen tar vi hand om på ett miljövänligt sätt.

När vi väljer nya material är miljövänligheten ett viktigt kriterium. Det ger oss även en bra arbetsmiljö i och utanför fabriken. Pappersavfall vid framtagning av tapeter omvandlas alltid till värme.

Skandinavisk tapetdesign

Duro eftersträvar ett brett utbud av tapeter i olika färger, stilar och mönster. I sortimentet finns både QuickUp-tapeter som limmas direkt på väggen och klassiska papperstapeter. Tradition och känsla präglar utbudet av kollektioner. Allt från Duros Gammalsvenska tapeter till nutida design i QuickUp-tapeter. Duros kollektioner ska spegla skandinavisk stil. 

I Duros egen designstudio ser vi vikten av att välja mönster och färg med omsorg. Duro hämtar ofta inspirationen från naturen. Naturen blir allt viktigare i en hektisk vardag och den ger oss chansen att koppla av, på samma sätt som ett hem ska göra. Närhet till naturen är källan till flera mönster, för att ge alla chansen att ta med det hem. Mönstertolkningarna är väldigt varierande och innehåller allt från blomstrande naturalism till grafisk enkelhet.

Våra kollektioner

Gammaldags och nutida miljöer präglar utbudet av Duros kollektioner som speglar skandinavisk interiördesign. Från pigga värmande guldgula toner och lugna blåtonade tillbakablickar till sköna gröna blad och rosa skimrande romantik.​

Tapeterna i Gammalsvenska och Historiska tapetkollektionerna är unika av flera skäl. Mönsterbilderna är noggrant återskapade från gamla tapetfragment från olika tidsåldrar och stilar. Tapeter i nyrenässans, rokoko, gustaviansk och allmogestil finns representerade tillsammans med olika jugendstilar. 

Produktutveckling och kvalitetssäkring

I vårt eget laboratorium arbetar vi ständigt med produktutveckling. För att kvalitetssäkra våra tapeter tillverkas all vår färg och ytlack på Duro. Valet av pigment gör att tapeterna inte ska påverkas av ljus. På laboratoriet förfinas färgrecept och här kontrolleras även papper, råvaror, tapeternas slitstyrka, ljustålighet mm. Kvalitetssäkringen fortsätter sedan under botten- och mönstertryck och vid uppspolning på tapetrullar.​

Genom ytskiktet är tapeterna oömma och lätta att skära. Det gör också tapeterna tvättbara med både tvål och vatten. Det ska vara enkelt att tapetsera och resultatet ska vara bestående under många år!​


_8507471
_8507459