Det blommar på väggarna hos Johanna Hulander


I samband med lanseringen av Hav & Land bjöd vi in inredningspoddaren Johanna Hulander till ett samarbete. Ett rum i hennes sommarhus i Dalarna skulle väckas till liv igen. Rummet är tänkt att bli ett tonårsrum och har två fönster i söder vilket ger ett stort ljusinsläpp. Tanken är att rummet även ska fungera som gästrum vid behov. 

Inredningen är en blandning av gammalt arvegods och loppisfynd. Stolen har hennes pappa målat, sängen är hennes gamla barndomssäng från Leksand, kuddarna har en släkting broderat och keramiktavlan är loppisfyndet för 15 kr. Valet föll på tapeten Kristina i gult och hon har även valt ut två matchande tapeter - Strå och en enfärgad Qvintus.

Foto: Johanna Hulander

Mönsterbild på Kristina 387-05

Art.nr: 387-05

Om mönstret Kristina

En klassiker och vår mest omtyckta tapet i nya färger! Kristina kommer ursprungligen från våra arkiv där vi fann henne i lådan märkt 1930-tal.  

Design: Tapetarkivet 

Kristinas nya färger:

  • Gul, art.nr:  387-05
  • Beige/rost, art.nr: 387-06
  • Mörkgrön, art.nr: 387-07
  • Mörkgrå, art.nr: 387-08

Gillar du stilen?

Här hittar du Johanna: 

instagram.com/johanna_hulander

instagram.com/inrednings_podden

inredningspodden.com

joelhome.se

Miljöbild på Kristina 387-05

Art.nr: 610-01 & art.nr: 220-09

Om Kristinas mönsterkompisar

Strå:

När vi tänker på dagar vid havet kommer känslan av material som korg och rotting, solhattar och picknick-korgar fram. Varma naturliga material har gett inspirationen till flätmönstret Strå.  

Design: Johanna Skånmyr 

Qvintus:

Våra enfärgada och släta tapeter är tryckt med mycket färg som ger en känsla av målad yta. Till gula Kristina och vit/vita Strå har Johanna matchat med en saffransgul Qvintus.

Art. nr. 220-09

Saffran, art.nr: 220-09

Art. nr. 610-01

Strå, art.nr: 610-01

Miljö bild på mönstret Strå från Duro Sweden