Möt Johanna Jansson, designern bakom Siri och Havet är djupt

Johanna Jansson har alltid sett mönsterskapandet som ett sätt att berätta en historia, en illustration som aldrig tar slut. Vare sig det är ett barnmönster med tydlig koppling till berättande eller ett enkelt diskret motiv så finns det alltid en historia bakom. Ett minne, en idé om en fiktiv person som bor i hemmet hon designar till eller rakt upp och ner en saga direkt på väggen. 

Johanna finner alltid sin inspiration på detta vis och låter sen fantasin flöda fritt tills hon landat i ett motiv som hon tror kan komma till sin rätt. Aldrig hos henne själv utan alltid hos grannen, kollegan eller den där fiktiva personen mönstret tillslut ska

"Jag vill skapa en helhet genom tapeten som knyter ihop och skapar en känsla samt berättar något om den som bor där." /Johanna Jansson, designer

Johanna vill utmana och utveckla sitt formspråk så att det finns något för alla personligheter och hem. 

Art.nr 612-03

Art.nr: 612-03

Om mönstret Siri

Idén till Björk, förlagan till Siri, kom en varm sommardag när hon låg i hängmattan och tittade upp på trädkronorna. Grenverket som breddade ut sig och skapade ett naturligt mönster utan tydlig riktning.

Det hon skapade var ett bladverk som inte växer rakt uppåt som så många andra mönster gör utan istället brer ut sig fritt över ytor, väggar som tak. Ett mönster som lämpar sig väl för den som vill vara kreativ i sin tapetsering och tapetsera mer än bara en vägg men också en tapet för den som vill skapa ett harmoniskt tidlöst lugn i sitt hem.

Siri finns i färgerna:

  • Grön, art.nr: 612-01
  • Grå, art.nr: 612-02
  • Beige, art.nr: 612-03
  • Grå/Blå, art.nr: 612-04

Art.nr 611-01

Art.nr: 611-01

Om mönstret Havet är djupt

Havet är djupt är ett lekfullt mönster där världen under ytan är oändlig och fantasin får flöda fritt. Med mjuka grafiska former, retroflörtande stil och dämpade färgställningar lämpar den sig väl till barnrummet. Naiv i sitt formspråk men också lugn och harmonisk.

Inspirationen kommer från hennes barndom vid kusten, men också från enkelheten i digitalt tecknade barnrumstapeter från 2000 talet, bilmattor och barnboksillustrationer.

Havet är djupt finns i färgerna:

  • Grön, art.nr: 611-01
  • Blå, art.nr: 611-02