Kustnära i Dalarna. Är det möjligt?

Inredningspoddaren Johanna Hulanders absoluta favorit ur kollektionen Hav & Land är mönstret Kusten. Kusten är en muraltapet som köps i paket om 6 m² (2 meter bred och tre meter hög) med repetition i sidled. 

Foto: Johanna Hulander och Duro Sweden

Om mönstret Kusten

Dimman, strandgräset och lugnet som infinner sig när man stannar upp och tar sig tid att sitta en stund vid havet. Muraltapeten Kusten är vår version av Östersjökusten, målad i akvarell.

”När jag gjorde mönstret Kusten använde jag både penslar och spatlar och målade stort redan från början. Jag ville skapa ett mönster där både hav och land finns med i ett naturligt samspel. När alla motiv och bakgrundslager var färdiga började arbetet med att sätta ihop mönstret i ett harmoniskt flöde, till en rogivande vy över vatten och land.” /Johanna Skånmyr

Design: Johanna Skånmyr

Gillar du stilen?

Här hittar du Johanna: 

instagram.com/johanna_hulander

instagram.com/inrednings_podden

inredningspodden.com

joelhome.se

Om Kustens mönsterkompisar

Tuva:

Tuva är det lilla täta mönstret som bildar en yta på håll. Lägg dig ner i gräset och spana in i grönskan och upptäck nya små örter i tuvorna omkring dig. 

Design: Maria Bryngemark

Strå:

När vi tänker på dagar vid havet kommer känslan av material som korg och rotting, solhattar och picknick-korgar fram. Varma naturliga material har gett inspirationen till flätmönstret Strå.  

Design: Johanna Skånmyr 

Arvid:

Randen Arvid är en tunn och mjuk ton-i-ton-rand. En rand som ger en levande känsla till ytor där man nästan vill ha enfärgad tapet men med lite mer liv! 

Qvintus:

Våra enfärgada och släta tapeter är tryckt med mycket färg som ger en känsla av målad yta. Till Kusten passar bland annat den blå/gröna Qvintusen perfekt.

Art. nr. 313-02

Tuva, art.nr: 613-02

Art. nr. 610-01

Strå, art.nr: 610-02

Art. nr. 412-06

Arvid, art.nr: 412-06

Art. nr. 610-01

Qvintus, art.nr: 220-16