Hållbart hemma hos Annika Sundin

Annika Sundin som bland annat driver instagramkontot "Medveten i stan" prioriterar hållbara val. Det är ett av skälet till att hon och familjen valde en tapet från Duro. Valet föll på mönstret Tuva ur kollektionen Hav & Land. och kanske inte helt otippat blev det den gröna varianten.

Foto: Annika Sundin och Duro Sweden

Att göra om, bara för att göra om är inte Annikas grej

Medvetna och hållbara val prioriteras hos familjen Sundin i Stockholm. Att göra om ett rum bara för att, skulle inte hända, utan det måste finnas fler skäl än det. I sovrummet hade det funnits ett hål i väggen sedann de köpte lägenheten, men som de gömt bakom en hylla. Nu skulle hyllan bort och då var det dags att tapetsera om.

Valet föll på tapeten Tuva som med sitt härliga mönster och djupa färg sätter stämningen i rummet. Fast det främsta skälet till att valet föll på just Duro som tillverkare var att vi sedan 1960-talet systematiskt arbetat med vårt miljöarbete. Idag är alla färger och lacker som används hos oss vattenburna och helt fria från lösningsmedel och PVC. Det ska vara hållbart att tapetsera, ur alla perspektiv.

Om mönstret Tuva

Det lilla täta mönstret bildar en yta på håll. Lägg dig ner i gräset och spana in i grönskan och upptäck nya små örter i tuvorna omkring dig.

Färger: beige, blå, blå/grå, grå och vit

Design: Maria Bryngemark

Gillar du stilen?

Här hittar du Annikas instagramkonto där hon guidar dig till medvetna val i vardagen: 

instagram.com/medveten_i_stan

Om Tuvas mönsterkompisar

Strå:

När vi tänker på dagar vid havet kommer känslan av material som korg och rotting, solhattar och picknick-korgar fram. Varma naturliga material har gett inspirationen till flätmönstret Strå.  

Design: Johanna Skånmyr 

Qvintus:

Våra enfärgada och släta tapeter är tryckt med mycket färg som ger en känsla av målad yta. Följande Qvintusar passar perfekt till den gröna Tuva.

Kristina:

En klassiker och vår mest omtyckta tapet i nya färger! Kristina kommer ursprungligen från våra arkiv där vi fann henne i lådan märkt 1930-tal.

Art. nr. 610-01

Strå, art.nr: 610-01

Art. nr. 221-92

Qvintus, art.nr: 221-92

Art. nr. 220-15

Qvintus, art.nr: 220-15

Art. nr. 387-07

Kristina, art.nr: 387-07