Limited Edition 2023 – Lewerentz

Vi är så stolta över att meddela lanseringen av Limited Edition 2023. Tapetkollektionen är designad av den kände arkitekten Sigurd Lewerentz och innehåller tre unika tapetdesigner från Stockholmsutställningen 1930. 

"Vi är så glada över att lansera den här kollektionen som hyllar Sigurd Lewerentzs enastående arbete. Genom dessa fantastiska tapeter förs hans arv vidare till en ny generation av designentusiaster.” säger Maria Bryngemark, Designchef Duro Sweden. 

Limited Edition 2023 är formgiven av Sigurd Lewerentz (1885–1975), en av Sveriges genom tiderna mest kända arkitekter. Lewerentz var kreativ och mångsidig. Under sitt långa yrkesliv ritade han allt från stadsplaner och möbler till affischer och tapeter.  

Kollektionen innehåller tre av Lewerentz ikoniska designer från Stockholmsutställningen 1930. Tapeterna, som helt enkelt kallas No. 1, No. 2 och No. 3, har en art déco känsla som fungerar lika bra nu som då. Vi har valt färger som återspeglar Lewerentz filosofi kring färg och lagt till en modern twist för att skapa en ny spännande kollektion.  

Limited Edition 2023 lanseras den 11 april 2023 på durosweden.se och hos utvalda återförsäljare.