Under björkens susande blad sover man gott

Färg och form har alltid varit en stor del i Josefines liv och genom sitt konto på Instagram får hon utlopp för mycket kreativitet. Genom @josefingunhamre inspirerar hon även många andra till vackrare hem. Under våren 2022 tröttnade hon på den gamla vävtapeten i gästrummet och bjöd in Siri istället, och med det fick Josefine en ny kanvas att måla på. 

Josefines val föll på den linnefärgade tapeten Siri som passade perfekt till husets gästrum. Visionen var ett harmonisk rum med en mjuk färgskala där man kommer ner i varv. Och även om vitsipporna inte blommar hela året, så kan huset gäster alltid ligga under björkens blad och drömma sig bort.

Foto: Josefine Gunhamre

Om mönstret Siri

Vila under ett träd och titta upp bland grenarna. I mönstret Siri har vi låtit Björk få ett nytt uttryck med en botten i linneliknande struktur.

Färger: beige, grå, blå/grå och grön

Design: Johanna Jansson


Gillar du stilen?

Följ Josefine på instagram: 

www.instagram.com/josefinegunhamre/

Om Siris mönsterkompisar

Strå:

När vi tänker på dagar vid havet kommer känslan av material som korg och rotting, solhattar och picknick-korgar fram. Varma naturliga material har gett inspirationen till flätmönstret Strå.  

Design: Johanna Skånmyr 

Qvintus:

Våra enfärgada och släta tapeter är tryckt med mycket färg som ger en känsla av målad yta. 

Strandäng:

Vid havet kan det bildas breda bälten av havsstrandängar. Ett paradis för örter och andra arter. Mönstret Strandäng tar dig till ängen vid vattnet och den flora du hittar där. Alger, havtorn, strandgräs och örter bilder tillsammans ett djärvt mönster som både tar plats och smälter in.

Design: Johanna JanssonMaria Bryngemark

Tuva:

Ett litet tätt mönster som bildar en yta på håll. Upptäck nya växter allt eftersom solen stiger på himlen.  

Design: Maria Bryngemark


Art. nr. 610-01

Strå, art.nr: 610-02

Art. nr. 221-92

Qvintus, art.nr: 221-28

Art. nr. 614-01

Strandäng, art.nr: 610-02

Art. nr. 613-12

Tuva, art.nr: 387-07