Välkommen hem till Hälsingland Kristina

I Hälsingland med Galvån som tomtgräns bor Pernilla som gärna odlar och rör sig ute i skog och mark. Det var kanske därför inte helt otippat att hon föll för ett botaniskt mönster när hallen skulle tapetseras om. Nu hälsas gäster välkomna av rostfärgade rosor när de stiger in i huset från början av 1900-talet. Kristina från Hav & Land har hittat hem. 

Om mönstret Kristina

Kristina kommer ursprungligen från våra arkiv där vi fann henne i lådan märkt 1930-tal, men hon är nog snarare tidigt 1940-tal. 1940-talets tapeter hade en mjukare framtoning än tidigare. Kanske var det tidens oro som satte sin prägel på folkhemmen och dess tapeter som i kontrast istället blev lugna och romantiska. Färgerna var ofta i pastell på en beige botten, precis som i denna variant av vår klassiska Kristina.


Färger: beige/rost, mörkgrå, gul och mörkgrön

Design: Tapetarkivet


Om Kristinas mönsterkompisar

Siri:

Siri är en av våra moderna klassiker. Känslan av att vila under ett träd och titta upp bland grenarna. Vi har låtit mönstret få ett nytt uttryck med en botten i linneliknande struktur.

Design: Johanna Jansson

Havet är djupt:

Ett lekfullt mönster som tar oss ner under ytan där vad som helst kan hända! En val pratar med en glad bläckfisk och sjöstjärnorna ser på.

Design:Johanna Jansson

Qvintus:

Våra enfärgada och släta tapeter är tryckt med mycket färg som ger en känsla av målad yta. 

Art. nr. 612-03

Siri, art.nr: 612-03

Art. nr. 211-02

Havet är djupt art.nr: 611-01

Art. nr. 221-92

Qvintus, art.nr: 221-92

Art. nr. 220-11

Tuva, art.nr: 387-07