Gammalsvenska Klassiker 1850-1950

Nu lanserar vi Gammalsvenska Klassiker 1850–1950 i sin helhet. Tapetkollektionen är uppdelad i fyra stilepoker och består av 13 mönster framtagna från gamla fragment.  

Under hösten har de tre första epokerna ur kollektionen Gammalsvenska Klassiker 1850–1950 lanserats. Nu är det dags för den fjärde och sista och därmed är kollektionen komplett. Den här gången handlar det om perioden 1930–1950 och funkisen.  

Kollektionen har vuxit fram från gamla fragment. De flesta av dem kommer från Duros omfattande arkiv dit privatpersoner skickat in tapetbitar under flera år. Några av fragmenten fanns med i de allra första kollektionsböckerna. Andra är akvarellskisser som förmodligen aldrig blivit tapeter.  

”Det känns jättekul att den här kollektionen intresserar och engagerar så många! Två av fragmenten som blivit tapeter är faktiskt inskickade av privatpersoner under 2022.” – Maria Bryngemark, Designchef.  

I början av 2022 efterlyste vi gamla tapetfragment på sociala medier. Nära tusen personer delade och diskuterade vad de hade hittat. Två av fragmenten – de som nu fått namnen Ingrid och Ekbacken – blev utvalda och bearbetade för att gå till nytryck.  

Gammalsvenska Klassiker 1850–1950 består av 13 mönster i 47 färgställningar. Det går att matcha fritt mellan stilepokerna för den som vill skapa ett personligt hem som håller över tid. Kollektionen finns att köpa hos utvalda återförsäljare och här på durosweden.se.